Запчастини з Польщі

Як підібрати запчастину за ВІН кодом?

Як підібрати запчастину за ВІН кодом? Зміст статті
  1. Запчастини за ВІН кодом
  2. Пошук запчастин за ВІН кодом
  3. Підібрати запчастини за ВІН кодом
  4. Можливі проблеми під час пошуку запчастин за ВІН кодом

Кожен автомобіль має свій унікальний ідентифікаційний номер, відомий він як VIN код (Vehicle identification number). У цьому номері зашифрована маса корисної інформації:

  • країна випуску автомобіля;
  • назва виробника;
  • модель авто;
  • тип кузова;
  • специфікація;
  • двигун;
  • рік випуску;
  • завод, де це зібрано;
  • серійний номер.

Як дізнатися ВІН-код автомобіля? Найпростіше подивитися його в техпаспорті транспортного засобу, там він обов'язково вказується. Також ВІН-код набивають на кузові автомобіля, зазвичай на його незнімних частинах: на двигуні, на торпеді біля водія, на стійці з боку дверей водія, під капотом і ще в кількох місцях. Така кількість табличок з ВІН-кодом необхідна, щоб ускладнити підробку даних. Сучасний стандарт VIN-кодів було запроваджено 1981 року в США, практично в незмінному вигляді він використовується і в інших країнах.

Запчастини за ВІН кодом

Що таке ВІН код? Це спеціальний номер, що складається з 17 знаків (у сучасних авто), що складається з цифр від 0 до 9 і латинських літер, у ВІН-коді зашифрована вся важлива інформація про автомобіль. Використовують VIN-код для перевірки автомобіля, а також для підбору запчастин і фарби.

Пошук запчастин за ВІН кодом

Всі VIN-коди автомобілів вносяться в єдину базу даних, де також є інформація про всі деталі, які були встановлені виробником на це авто. Це дає можливість купувати деталі за ВІН кодом, що дає змогу точно підібрати запчастину і не шукати аналоги або щось візуально схоже. Кожен виробник має власну базу з номерами оригінальних деталей, які підходять для модельного ряду авто, що випускається. ПЗ від автовиробників відкрите, на його підставі створено системи пошуку і підбору автозапчастин за всіма базами, а також за їхньою сумісністю з аналогами, що випускаються. Особливо покращилася ситуація з підбором автозапчастин за ВІН-кодом з масовим впровадженням комп'ютерної техніки та поширенням інтернету.

Підібрати запчастини за ВІН кодом

Каталожні номери запчастин за ВІН кодом — це найточніший і найзручніший спосіб ідентифікації запчастин. Одна деталь може мати кілька каталожних номерів залежно від каталогу виробника.

Пошук деталей за ВІН кодом — це дуже просто, все, що потрібно, - це взяти техпаспорт транспортного засобу і задати VIN-код у рядок пошуку, головне не помилитися з цифрами і буквами. Зазвичай система пошуку на сайті має вбудований захист і перевіряє точність введення ВІН-коду. Далі треба обрати категорію потрібної запчастини та натиснути пошук. В отриманих результатах будуть вказані всі відповідні варіанти запчастин від різних виробників. Покупець може вибрати відповідний варіант за вартістю та виробником і оформити замовлення.

Можливі проблеми під час пошуку запчастин за ВІН кодом

Не часто, але трапляється ситуації, коли запчастина за ВІН кодом автомобіля приходить і виявляється, що вона не підходить. Такі проблеми зазвичай виникають зі старими автомобілями, випущеними до введення єдиної системи VIN-кодів. У цьому випадку варто використовувати код запчастини за каталогом конкретного виробника або використовувати пошук за моделлю авто і роком випуску.

Також у старих іномарках запчастини можуть відрізнятися залежно від заводу, де було випущено автомобіль, тому це варто враховувати і підбирати деталі, орієнтуючись і на інші характеристики автомобіля.

Можуть виникнути проблеми з підбором запчастин за ВІН-кодом, якщо автомобіль зазнав серйозних переробок, тюнінгу та модифікацій.

Більш-менш надійно система підбору запчастин за VIN-кодом працює для автомобілів, випущених у 2000-х роках.

Якщо ви власник "проблемного" автомобіля з точки зору підбору автозапчастин за ВІН-кодом, консультанту інтернет-магазину варто надати повну інформацію про авто. Можуть стати в нагоді такі дані:

  • Точний об'єм двигуна;
  • Дата випуску;
  • Тип кузова;
  • Тип підвіски;
  • Тип гальмівної системи;
  • Тип коробки передач.

Також, якщо ви раніше купували якісь запчастини, вони добре себе зарекомендували, зберігайте їхні номери. Це дасть змогу істотно спростити пошук деталей і скоротить кількість невдалих покупок. За номером деталі продавець може знайти або точно таку запчастину, або відповідний аналог.